Creix el nombre de periodistes agredits mentre cobreixen les protestes contra la sentència del procés. Dimarts es van comptabilitzar set professionals de la informació damnificats per les actuacions policials, segons recull l’observatori Mèdia.cat, que se sumen a la dotzena quantificada dilluns.

A Barcelona hi va haver almenys sis informadors ferits, entre els quals el periodista Quico Sallés (elMón) i el fotoperiodista Jordi Borràs, que va narrar l’inici de les actuacions contra els professionals: “Primera càrrega, primers periodistes ferits. Un agent de la Brimo s’ha dedicat a repartir directament contra els periodistes acreditats que estàvem al flanc dret”, va piular.

La setena ferida va ser Laura Cortès (ACN), que cobria la manifestació als voltants de la Subdelegació del Govern espanyol a Lleida. La periodista va rebre un impacte en una cama d’origen desconegut durant una càrrega dels Mossos, i va haver de rebre punts de sutura. Fonts mèdiques apunten que podria ser per un projectil de foam, tot i que no es pot certificar amb seguretat, explica Mèdia.cat.