Judith Cortina i David Jobé (foto: Enoturista.cat).

L’emissora municipal Ràdio Rubí ha estrenat una nova secció dins el programa Rubí al dia dedicada íntegrament a l’enoturisme català a càrrec de l’equip d’Enoturista, format pels periodistes Judith Cortina i David Jobé. El programa matinal el dirigeix Toni Bravo.

El nou espai s’emet cada quinze dies (els divendres, de 10.35 i 11.00 h) i té una durada de 25 minuts. Els continguts es poden recuperar com a podcast al web d’Enoturista. L’espai recorre rutes, cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins o botigues de vins per promocionar Catalunya com una destinació de turisme de vins.

“Ho fem amb el nostre estil desinhibit, per a tots els públics i amb voluntat d’ajudar un sector molt maltractat per la pandèmia”, diu Jobé. “És una gran oportunitat tornar a fer ràdio en directe. Ho fèiem cada setmana a RAC1 fins que van cancel·lar el programa Amb molt de gust, afegeix. Tant Cortina com Jobé van treballar a Ràdio Rubí fa 20 anys.

Enoturista és un web dedicat a l’enoturisme català amb recomanacions de manera directa, sincera i sense intermediaris fet amb un periodisme independenti creïble. Té un compromís amb el territori i la seva gent.

Compromesa amb el sector del vi

Ràdio Rubí, que enguany compleix 40 anys d’emissions, rubrica el seu compromís amb el vi català després de promocionar els Premis Vinari que la ciutat acull amb la fira i el tast final. “És una ciutat industrial, amb un gran passat vinícola que hem descobert fa uns anys i que compta amb una de les poques catedrals del vi que es conserven a Catalunya”, explica Cortina.

Es tracta del Celler Cooperatiu, que enguany suma 100 anys i que va ser construït per Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí i l’arquitecte per excel·lència dels cellers cooperatius catalans.