La nova junta directiva de l’Associació Empresarial de Publicitat a Catalunya ha pres possessió del càrrec aquest dimarts en un acte a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. Ho ha fet amb el president Álvaro Montoliu al capdavant, que ha rellevat José Ángel Abancéns.

Montoliu ha dit que des de l’Associació Empresarial de Publicitat vol tornar a “situar Barcelona en el mapa, com a capitat de la publicitat”, i per això s’ha compromès a “treballar plegats dins el sector”. Això sí, ha advertit que “volem acabar amb el canibalisme dins el sector. Les agències hauríem d’ajudar-nos unes a les altres si volem recuperar les sinergies”.

El 2026, l’Associació complirà 100 anys. “Una xifra que no és a l’abast de tothom”, ha subratllat el nou president. Així, ha aprofitat per anunciar que es constituirà una comissió de treball per commemorar l’efemèride.

La nova junta presidida per Álvaro Montoliu (AMT Comunicación) la completen el vicepresident primer Sergio Palomino (Manifiesto); el vicepresident segon Raül Gilabert (IM+C); la vicepresidenta tercera Laia Rogel (La Pometa), el secretari Philipp Fürst (Medialog), el tresorer Jordi Esquerigüela (Jevnet), i els vocals Juan Antonio Alarcón (BitCom), Jordi de Miquel (The Colours Box), Cinto Ajram (CA Sports Marketing), Patricia Pérez (The Royal Krab), Helena Torras (Know Systems Collaborate Mobile), Jesús Sanjuan (Clear Channel España), Vicente Ferrer (JCDecaux España), Alex Torrens (Verdelimón), Jordi Vives (Datmean), Jordi Masferrer (MCadvertising), Estanis Pastor (Pastor Publicidad) i Xavier Sans (Magatzem d’Idees).

Genovès: “Catalunya recuperarà el seu lideratge”

En l’acte, el director general de Difusió de la Generalitat, Ignasi Genovès, ha reconegut que “tradicionalment Catalunya sempre havia estat pionera en l’àmbit de la publicitat, tot i que actualment no és així. Estic convençut que amb el nou equip de l’Associació Empresarial de la Publicitat, Catalunya recuperarà el seu lideratge”.

Així, ha afegit que “cal posar en valor tots els recursos, que hi són. Compteu amb l’ajut de la Generalitat”. Genovès ha tingut paraules d’elogi per al president sortint, José Ángel Abancéns, qui ha assistit a l’acte. També ho han fet dos expresidents més: Roldán Martínez i Robert Rodergas.

Álvaro Montoliu: “L’emprenedoria serà una prioritat per a l’Associació Empresarial de Publicitat”
José Ángel Abancéns: “Ha arribat l’hora de deixar pas a saba nova a l’Associació Empresarial de Publicitat”