Tots els partits de Molins de Rei que concorren a les eleccions municipals del 24 de maig disposaran del mateix temps de propaganda gratuïta a l’emissora local (30 minuts), i també es repartiran d’igual manera l’espai de la via pública per col·locar banderoles. Així ho van acordar la setmana passada totes les formacions que es presenten.

A banda, Ràdio Molins de Rei, tal com ja ha fet en les precedents campanyes, no seguirà els blocs electorals que estableixen l’ordre i la durada de la informació de campanya segons la representació de cada partit, sinó que l’elaborarà i emetrà segons criteris periodístics. A més, els debats electorals que s’organitzin també inclouran les candidatures que actualment no tenen representació a l’Ajuntament.

El repartiment igualitari dels espais gratuïts de publicitat va ser aprovat per tots els partits amb representació al consistori a proposta de la CUP. A la pràctica, l’acord implica que les dues forces majoritàries (CiU i PSC), cedeixin part del seu temps a la nova formació Molins Camina. En concret, a convergents i socialistes els corresponien 45 minuts de propaganda electoral, a Molins Camina 10 minuts, i a la resta 30, segons informa l’emissora municipal.

Olesa Ràdio també podria no aplicar els blocs

Per la seva part, els partits d’Olesa de Montserrat també podrien renunciar a què l’únic mitjà públic de la població, Olesa Ràdio, seguís els blocs electorals en la informació de la campanya i la cobrís només amb criteris periodístics. El ple de l’Ajuntament votarà dijous una moció en aquest sentit presentada per la formació que governa, Bloc Olesà.

La doctrina de la Junta Electoral Central preveu que no s’apliqui el sistema de blocs quan hi ha un acord unànime de les formacions polítiques que concorren a uns comicis, que d’aquesta manera renuncien a presentar cap mena de reclamació per la cobertura informativa. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram