Les dues principals emissores catalanes, RAC1 i Catalunya Ràdio, han estrenat aquest dilluns les noves graelles de la temporada amb les quals continuaran lluitant per mantenir i assolir el lideratge de la ràdio en català, respectivament. Amb tot, en línies generals, la majoria dels canvis són més de relleu d’alguns conductors que respecte a les novetats en continguts.

A Catalunya Ràdio, la principal novetat és el nou programa diari La vida, dirigit per Sílvia Cóppulo (de 12 a 14 h), el qual ha obligat El matí de Catalunya Ràdio a reduir l’emissió una hora diària (de 6 a 12 h) i a suprimir Els optimistes.

A la sobretaula, Xavi Freixes (fitxat de RAC1) comanda L’oracle (de 15 a 16 h) en substitució de Xavier Graset, qui passa a presentar el programa nocturn de debat del canal 3/24.

Per la seva part, la franja informativa de 19 a 22 h, remodelada al gener arran de la supressió d’El Cafè de la República per la mort de Joan Barril, es reordena: a partir d’ara, els esports, conduïts per Òscar Fernández, es concentraran de 19 a 20 h, i a continuació s’emetran les dues hores de l’informatiu presentat per Kílian Sebrià.

Per altra banda, després de sis anys, Pere Escobar ha estat rellevat a El club de la mitjanit (de 23 a 1 h) per Francesc Garriga, que era corresponsal esportiu de l’emissora a Madrid.

Finalment, al capdavant d’El suplement, que amplia horari (dissabtes i diumenges de 8 a 12 h), Ricard Ustrell substitueix Cóppulo, mentre que Adrià Bas és el nou realitzador de Solidaris (dissabtes de 15 a 16 h), ocupant la vacant de Rita Marzoa, des de juliol nova consellera de la CCMA.

Per la seva part, la programació de RAC1 manté els seus principals pilars per a aquesta temporada i només presenta canvis en la franja del vespre-nit i els caps de setmana. En concret Aleix Parisé ha assumit la conducció del programa esportiu Primer toc (de 19 a 21 h) en lloc de Raül Llimós, que se centrarà més en la seva tasca de director de l’àrea d’esports de l’emissora.

La principal novetat és No ho sé (de 21 a 23 h), amb Joan Maria Pou, el programa informatiu que substitueix La nit a RAC1, que en els darrers sis anys havia presentat Xavi Freixas. Pou, però, segueix amb les retransmissions dels partits del Barça.  

Finalment, la ràdio de Godó ha reestructurat la programació del cap de setmana: Via lliure passa a emetre’s de 8 a 12 h (com El suplement de Catalunya Ràdio) i pren un caire més informatiu durant les dues primeres hores; La primera pedra es divideix en dos (de 6 a 8 h i de 12 a 14 h), i els dissabtes s’estrena el programa de cuina Amb molt de gust, presentat per Emma Aixalà (de 15 a 16 h). 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram