La decisió de la direcció de Catalunya Ràdio de fitxar Xavi Freixes (durant els darrers sis anys conductor de La nit a RAC1) per dirigir L’oracle, no ha agradat gens als treballadors. El Consell Professional de l’emissora ha mostrat la seva “disconformitat més absoluta” amb una mesura que considera “errònia” i que, al seu parer, suposa “menystenir els professionals més sòlids” de la casa.

L’òrgan explica que la direcció de Catalunya Ràdio, amb converses amb els caps d’informatius i programes, havia assegurat que, després de la marxa de Xavier Graset al 3/24, confiaria la direcció de L’oracle a algun professional “de solvència i trajectòria contrastada” de la plantilla de l’emissora. Finalment, però, no ha estat així, i la direcció ha optat per “anar a buscar a fora el que, sens dubte, tenim dins”, lamenta.

Per al Consell Professional de Catalunya Ràdio, decisions com la de fitxar Freixes per fer L’oracle “estan fora de lloc”, especialment després de patir un ERO, retallades salarials o la reducció de corresponsals.

Amb tot, l’òrgan no tanca la porta a “apostes externes”, puntualitza. “La ràdio nacional de Catalunya ha d’aspirar a tenir els noms més atractius del panorama radiofònic, però cal calibrar molt bé quines són aquestes veus, valorar si milloren el producte que estem oferint, i tenir en compte quin cost (econòmic i d’encaix professional) suposen per l’estructura de la casa”, rebla.

El comitè secunda la protesta

El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio s’ha afegit a la protesta del Consell Professional adherint-se al seu comunicat, tot lamentant que el fitxatge de Freixes s’hagi conegut per la premsa, el que troba una “falta de respecte”.

Els representants dels treballadors expliquen que la decisió de la direcció coincideix amb una “progressiva externalització” de serveis a l’emissora que els preocupa “i molt”, perquè “sempre és en detriment” de la plantilla i dels treballadors externs. En aquest sentit, el comitè denuncia que aquests treballadors externs “han de mantenir la qualitat en la feina que s’exigeix als nostres mitjans públics en unes condicions laborals i salarials clarament pitjors o, fins i tot, precàries”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram