Alex Rühle (foto: Gerald von Foris).Òmnium Cultural ha distingit Alex Rühle, periodista del diari alemany Süddeutsche Zeitung, amb la 29a edició del Premi Internacional Joan B. Cendrós per l’article Rosen, Bücher und Krieger (Roses, llibres i guerrers).

El jurat destaca que el reportatge, publicat el passat 1 de maig, “parteix de la celebració de Sant Jordi per descriure amb molt detall el per què de les aspiracions nacionals catalanes, presentat amb molta rellevància en un dels diaris més influents d’Alemanya”.

El guardó, dotat amb 3.000 euros, es lliurarà l’11 de desembre a Tortosa en el marc de la 65a Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium.

Nascut el 1969 a Munic, Alex Rühle és redactor del diari Süddeutsche Zeitung des del 2001, on treballa com a periodista cultural, especialitzat en temes d’identitat europea, migracions i fronteres, així com en temàtiques socials com l’impacte de la crisi en la gent.

El Premi Internacional Joan B. Cendrós es dirigeix a treballs publicats o emesos fora dels Països Catalans, en qualsevol llengua, en mitjans d’informació general o especialitzada, i es concedeix a la millor contribució individual o col·lectiva a la internacionalització dels Països Catalans en qualsevol dels aspectes que configuren la seva realitat nacional i cultural. 

El jurat estava format per Martí Anglada, Antoni Bassas, Joan Becat, Laura Cendrós, Josep Gifreu i Vicent Partal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram