La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, va voler deixar clar aquest dimecres que la decisió de tancar Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM) és “irreversible” i que no es contemplen “redimensions” o una fusió amb IB3 perquè esdevingui el segon canal de les Illes.

D’aquesta manera, Salom va voler matar el tema davant la insistència dels mitjans sobre la situació de l’ens, i va assegurar que, tot i que properament es reunirà amb el sector audiovisual, això no significa “cap canvi en el procés iniciat”.

De fet, va confirmar que el nou director de RTV Mallorca, José Manuel Carrillo, té l’encàrrec “d’esclarir com dur endavant aquest procés de tancament i marcar un calendari per dur-lo endavant”.

Duplicitat inassumible

El nou govern del Consell de Mallorca considera que RTVM és una “duplicitat” amb IB3, i que en el context econòmic actual és “inassumible” que destinar-hi 10 milions d’euros l’any “i només 5 en el Pla d’Obres i Serveis per als 53 ajuntaments de Mallorca”.

A més, Salom argumenta que, tot i el tancament, el Consell haurà de pagar un préstec de 171.000 euros mensual en els propers 12 anys (un total de 21 milions d’euros), i assegura que si es mantingués RTVM en quatre anys es “duplicaria” el deute i “angoixaria encara més” les arques de la institució.

Finalment, la presidenta recorda que la decisió del tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca era una promesa del programa electoral que ja es va explicar durant la campanya als comicis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram