La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha obert la quarta convocatòria de projectes a la recerca de nous talents i formats de continguts per al canal 33. La iniciativa compta per segon cop amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals en el marc del conveni entre ambdues institucions.

Com en les tres anteriors convocatòries, l’objectiu és contractar un mínim de cinc projectes audiovisuals culturals serialitzables (arts visuals, arts escèniques, música, cultura digital, llibres, audiovisual). El pressupost conjunt màxim és de 800.000 euros, i el termini per presentar projectes finalitza el 16 de juliol.

La crida busca propostes innovadores, projectes singulars que, tan per contingut com per format, són poc freqüents en el panorama audiovisual actual. En aquest sentit, es valorarà especialment l’originalitat, així com la incorporació de nous recursos i llenguatges audiovisuals, amb una especial atenció a la proposta de distribució multipantalla, preferentment si es contemplen i proposen formats propis per a cada plataforma de difusió.

La convocatòria de la Corporació vol atreure especialment productores i creadors novells que no treballen de forma habitual en l’àmbit de la televisió generalista.

La primera crida va superar les expectatives de la CCMA amb 300 projectes rebuts, dels quals se’n van escollir cinc. En la segona convocatòria es van rebre 150 propostes, de les quals també se’n van triar cinc. I en l’anterior es van seleccionar set propostes entre les 113 rebudes.