El comitè d’empresa de betevé considera “inadmissible” l’acomiadament d’un total de 21 persones executat per la direcció, 12 aquest divendres i nou el passat juliol. Així doncs, ha insistit a reclamar que es destitueixi als qui apunta com a responsables de la situació: el director del mitjà, Servi Vicente; la directora de recursos, Carme Ponte, i tots els membres del consell d’administració que hagin donat el vistiplau al que qualifica d’“atac” al mitjà públic.

Els representants dels treballadors consideren que els nous acomiadaments són una “venjança” de l’empresa al rebuig de la plantilla a una proposta de la direcció que suposava una retallada econòmica i de drets laborals. També lamenten que la decisió ha arribat quan les dues parts estaven “més a prop que mai d’aconseguir un acord” en les negociacions del conveni.

“Des del comitè no acceptem cap més amenaça ni represàlia per revertir el que va dictaminar el TSJC”, afirma en un comunitat en referència a les denúncies de “cessió il·legal” que van provocar la internalització de bona part de la plantilla. Amb tot, el pla de xoc anunciat al juliol continua endavant i properament hi haurà més ajustos, segons ha comunicat la direcció.

Demanen la intervenció de Colau i Collboni

Sergi Vicente ha argumentat que la prioritat de betevé és “el desplegament d’un projecte basat en el directe que garanteixi un model sostenible i competitiu”. El comitè, però, diu que la plantilla desconeix el model que es vol implementar.

A més, l’òrgan acusa Vicente d’actuar de manera “irrespectuosa i covarda” per no donar explicacions als 12 afectats. “És pràctica habitual d’aquest director no fer front amb la seva presència a les situacions més complicades, com assistir a les meses de negociació o parlar amb els acomiadats”, etziba.

Davant la “greu” situació que travessa betevé, el comitè d’empresa apel·la a la implicació directa de l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, per “demanar la readmissió” de tots els acomiadats i per sol·licitar uns “interlocutors vàlids” en la negociació del conveni. En aquest sentit, afirma que “no és viable arribar a cap acord donada la incapacitat de gestió i negociació de Carme Ponte i Sergi Vicente”.

betevé acomiada 12 treballadors
La plantilla de betevé rebutja l’amenaça de més acomiadaments
El comitè d’empresa de betevé atribueix la crisi a la direcció i en reclama la destitució
betevé activa un pla de xoc per evitar la fallida que arrenca amb 9 acomiadaments