La direcció de betevé ha acomiadat 12 treballadors, que se sumen a les nou sortides executades el passat juliol en el marc d’un pla de xoc per la “crítica” situació econòmica. La mesura es produeix després que la plantilla rebutgés una proposta que suposava una reducció de poder adquisitiu i de condicions laborals.

“Malgrat l’apropament de les postures entre la direcció i el comitè d’empresa al llarg d’aquests mesos de negociació, no ha estat possible arribar a un acord, i ja no tenim més temps. L’Ajuntament ja ens va fer saber que no ens pot estar rescatant constantment i que hem de trobar la manera de funcionar amb els recursos assignats”, explica el director del mitjà, Sergi Vicente.

“No podem mirar cap a una altra banda. Hem de revertir la dinàmica en què es troba immersa betevé i garantir el seu futur i rellevància. I això implica prendre decisions. Prescindir de personal és una decisió molt dura, i ho fem des de la màxima responsabilitat”, afegeix en un comunicat.

Prioritzar el nou projecte

Sergi Vicente assegura que la prioritat del mitjà públic de Barcelona és “el desplegament d’un projecte basat en el directe que garanteixi un model sostenible i competitiu, i la gestió de recursos del mitjà ha d’anar encaminada a l’assoliment d’aquest objectiu”.

El periodista recorda que va ser reelegit com a director el març de 2021 amb aquest projecte i que és la seva responsabilitat “prendre les decisions que siguin necessàries per a fer-ho realitat. El mandat del consell d’administració de betevé i de l’Ajuntament de Barcelona així m’ho exigeixen”, rebla.

Renovació de la programació

En paral·lel als 12 als acomiadaments, s’han suprimit els programes culturals Àrtic i La cartellera i el de proximitat La Família Barris. Vicente explica que ha iniciat una sèrie de canvis per donar un “nou impuls” al mitjà, amb una ampliació de franges horàries en directe, i que es notaran “especialment” a partir del setembre. L’aposta principal de la remodelació serà l’estrena d’un gran format de tarda emès en directe que tindrà com a focus la cultura.

“Hi haurà una renovació profunda de la programació de betevé amb l’objectiu de millorar significativament les audiències i els ingressos comercials”, assenyala el director del mitjà. “S’estan realitzant canvis per garantir la sostenibilitat de betevé. Els mitjans evolucionen molt ràpidament, i no es pot petrificar una programació que ens impedeixi fer els canvis que necessitem. És hora de començar una nova etapa i ja ha començat”, afegeix .

La plantilla de betevé rebutja l’amenaça de més acomiadaments
El comitè d’empresa de betevé atribueix la crisi a la direcció i en reclama la destitució
betevé activa un pla de xoc per evitar la fallida que arrenca amb 9 acomiadaments