El passat diumenge es va tornar a repetir la història del 8 de febrer, i els lectors de La Vanguardia es van trobar que no hi havia l’article quinzenal de l’escriptor Albert Sánchez Piñol. Altre cop, el diari li havia rebutjat una columna, però a diferència de l’anterior ocasió, quan les xarxes van empènyer La Vanguardia a rectificar i publicar-la el següent diumenge, ara no serà així, doncs l’escriptor ha decidit trencar la seva relació.

“Els meus dos últims articles han estat refusats. Això, i d’altres qüestions, m’han fet prendre la decisió de deixar de col·laborar amb el diari”, ha explicat Sánchez Piñol al seu compte de Facebook, on ha penjat l’article en qüestió. El text, amb el títol de Zarzalejos, lejos, lejos, és una crítica al periodista José Antonio Zarzalejos, exdirector d’ABC, pels seus atacs al procés sobiranista de Catalunya.

Quan es va refusar el primer article, una crítica a la possible creació d’un museu militar a Barcelona, Albert Sánchez Piñol va explicar que li havien dit que “tocava qüestions molt delicades i que publicar-lo faria passar un mal tràngol al mitjà”, desmentint així els arguments donats pel director de La Vanguardia, Màrius Carol, que en aquesta ocasió no s’ha pronunciat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram