El passat divendres, deu dies després d’endegar una campanya de microfinançament per expandir-se i professionalitzar-se, La Directa va aconseguir arribar als 22.000 euros que s’havia proposat recaptar. Ara, amb 25 dies per endavant per continuar recaptant fons, el setmanari ha decidit ampliar el repte fins als 31.800 euros. Aquests nous recursos es destinarien a més eines per a tasques d’investigació (3.000 euros), millorar la seguretat de la xarxa informàtica (3.800) i augmentar la partida per difondre el projecte (3.000).

Si també se superen els 31.800 euros, els diners es destinaran a incrementar la presència de La Directa a les biblioteques públiques dels Països Catalans.

Els 22.000 euros ja recaptats els deu primers dies serviran per remodelar el portal directa.cat, integrar-hi noves aplicacions i fer-lo més potent, interactiu i àgil (11.000 euros); formar persones del col·lectiu en tasques de gestió cooperativa (6.000); i adquirir de material informàtic i altres recursos per millorar la qualitat del setmanari i permetre la transformació d’aquest mitjà assambleari i autogestionat (5.000 euros).

Des de fa més d’un any, el col·lectiu La Directa està treballant en la seva reestructuració per millorar aspectes organitzatius amb l’objectiu d’avançar cap a un model de gestió cooperativa, en el marc d’un procés que continuarà fins al primer semestre del 2014.