El president i conseller delegat de l’editora de La Voz de la Calle, Teodulfo Lagunero, ha decidit cancel·lar definitivament el llançament del diari. Tot i que en principi havia d’arribar als quioscos el passat 1 d’abril, la sortida es va posposar fins al 14 del mateix mes per suposades raons tècniques.

Ara, segons els treballadors, Lagunero ha posat punt i final a l’aventura després de no poder fer front a l’aval bancari que li demana la distribuïdora.

La notícia va sorprendre la plantilla, formada per més d’una cinquantena de persones, que es va assabentar de la decisió aquest dimarts a la tarda per un correu electrònic genèric enviat a la secretaria. Tot i que havien cobrat la nómina d’un mes, els treballadors encara no havien signat els seus contractes laborals. Segons la redactora en cap de societat i cultura, Mercedes Arancibia, Lagunero havia garantit que el diari s’editaria un any.

En conèixer la decisió, el director, Lorenzo Contreras, i els subdirectors, Rodrigo Vázquez de Prada i Eugenio Viejo, van dimitir solidaritzant-se amb els treballadors. La plantilla, reunida aquest dimecres, ha decidit organitzar-se en assemblea a la qual s’ha dotat de poders per negociar la dissolució.

De moment, els treballadors seguiran anant a la feina, amb l’argument que el comunicat de Lagunero rebut “no finalitza una relació laboral que no s’havia fet conforme als requisits legals, ja que ni tan sols s’havien firmat els corresponents contractes”. De fet, el web del diari, que sí estava en marxa, es continua actualitzant.

La plantilla també ha reclamat a l’editor i al seu entorn familiar que designi una persona amb poders legals per actuar en el seu nom en una negociació laboral directa. Ambdues parts, segons els treballadors, volen resoldre la situació el més ràpid possible.