Abans del proper estiu, el ple de l’Ajuntament de Barcelona votarà el nou contracte programa de betevé per garantir la seva continuïtat amb “unes condicions econòmiques i laborals dignes”. Així ho van acordar tots els grups municipals a instàncies del PP en la Comissió de Presidència celebrada dimecres.

El ple de l’Ajuntament també ha instat el consell d’administració d’Informació i Comunicació de Barcelona, l’empresa municipal que gestiona betevé, a presentar en el termini de dos mesos un pla integral de viabilitat que serveixi de base per al contracte programa.

El primer i únic contracte programa de betevé es va aprovar el 2014 i modificar dos anys i mig després, però la seva vigència va vèncer el 2018. En la Comissió es va explicar que el consell d’administració va presentar-ne un fa uns mesos al govern municipal, que té intenció de portar-lo al plenari quan torni “la pau social”, en referència al conflicte obert entre la direcció i la plantilla arran dels acomiadaments i la supressió de programes.

Sobre aquesta qüestió, l’oposició va reclamar que es reprengui el diàleg entre ambdues parts per resoldre l’enfrontament. En aquest sentit, la regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, del PSC, va assegurar que des de fa uns dies “s’estan refent els ponts”. A més, va demanar que el nou contracte programa sigui una proposta amb garanties de viabilitat econòmica, ajustada al pressupost anual que hi destina l’Ajuntament, i que tingui resolt el problema laboral, informa el mitjà.

Per la seva part, el regidor del PP Josep Bou va exigir que el nou full de ruta no es faci “des de posicions maximalistes”, instant totes les parts a cedir. En la mateixa línia, Jordi Coronas d’ERC va reclamar “no endurir posicions” i reconstruir la confiança trencada, mentre que Jordi Martí de Junts va instar a resoldre el conflicte laboral perquè betevé sigui viable.