TV3 inicia el curs amb una programació continuista, conservant els pilars sobre els quals s’ha sostingut en els darrers anys, però amb diverses novetats en gairebé totes les franges i una aposta clara per l’entreteniment.

“Volem continuar amb el lideratge, però no només amb la gent que ja ens és fidel. L’objectiu principal és captar nous públics, ja que volem ser la televisió de tothom”, ha dit el nou director de TV3, Sigfrid Gras, en la presentació de la temporada 2022-2023.

Com a exemple Gras ha citat el programa Eufòria, que la temporada passada va aconseguir accedir a nous públics i impulsar els continguts transversals. Així doncs, l’aposta de TV3 per l’entreteniment continuarà, i a més es vol que els nous programes siguin “cada cop més transversals entre televisió, ràdio i digital”.

Sigfrid Gras també ha assenyalat que la nova etapa de TV3 “va en consonància amb la nova refundació que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals vol tirar endavant”.

En la mateixa línia, la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha destacat que els reptes de futur són “arribar a la ciutadania que ja ens segueix, però també obrir-nos a altres públics, altres targets, veure com feminitzem encara més els mitjans de la Corporació i com incorporem noves identitats i maneres de veure i entendre el món. I no oblidar el repte de transformació digital i les sinergies entre televisió, ràdio i mitjans digitals”.

Nous continguts

Una de les principals novetats de la graella és Col·lapse, un talk show amb humor i música en directe dirigit i presentat per Ricard Ustrell, que s’emetrà els dissabtes a la nit en substitució de Preguntes freqüents. El nou espai es presenta com “un refugi des d’on mirar el món i plantejar dilemes i problemes”.

Una altra novetat és Zona Franca, ja anunciada al juliol, un late show presentat per l’humorista i comunicador Joel Díaz que s’emetrà de dilluns a dijous a la nit. El programa combinarà aspectes clàssics del late night (monòlegs, entrevistes, grup de música, etc.) amb l’humor irreverent i la sàtira. A més, comptarà amb molta presència a les xarxes socials, on hi abocarà contingut nadiu.

Els divendres, en la franja de l’Està passant, TV3 estrenarà Tot són problemes, un programa d’humor presentat per Patrick Urbano, Serapi Soler i Juliana Canet que convidarà persones conegudes a parlar dels problemes quotidians en clau de comèdia.

Incidents és una idea original d’Andreu Buenafuente que es presenta com “una manera nova de fer i veure teatre per televisió”. Així, sota unes premisses i a partir dels seus processos de treball habituals, els professionals de quatre companyies han de crear una ficció amb llenguatge televisiu. L’enregistrament ha de ser en un sol pla seqüència de 35 minuts.

Una altra novetat és Quanta guerra!, un docutainment de divulgació històrica sobre la Guerra Civil conduït per Eloi Vila. En cada capítol, Andreu Buenafuente, Albert Om, Beth Rodergas, en Peyu i Natza Farré faran un viatge físic i emocional al passat per descobrir el periple dels seus avis entre 1936 i 1939.

Aquesta temporada TV3 també estrenarà Òpera prima, que segueix els moments clau de la construcció de La gata perduda, la primera obra que el Liceu fa sobre el Raval, amb 300 cantaires amateurs del barri, i emmarcada en el 175è aniversari de la institució.

Una altra novetat és Una de les nostres, un programa que mostrarà la cara inèdita d’algunes esportistes catalanes, que conviuran amb nenes i nens de la mateixa disciplina esportiva. L’espai vol mostrar l’efervescència de l’esport femení tant en l’àmbit amateur com en el professional, atenent la diversitat de disciplines i la varietat territorial.

Day time’ i ‘prime time’

El day time de TV3 també presenta novetats, començant per l’intercanvi de franges dels seus magazins, anunciat al juny. Em concret, Tot es mou, conduït per Helena Garcia Melero, es trasllada als matins, i Planta baixa, que incorpora Agnès Marquès com a presentadora en substitució de Ricard Ustrell, passa a la tarda. A més, a Els matins Ariadna Oltra agafa el relleu de Lídia Herrera, nova corresponsal de TV3 a Washington.

Després del renovat Planta baixa serà el torn de l’humor, de dilluns a dijous amb l’Està passant de Toni Soler i els divendres amb el nou programa Tot són problemes.

El prime time de la nova temporada combina oferta consolidada amb noves propostes. Els dilluns estan reservats per a El foraster, Crims i el nou Incidents. Els dimarts continua consolidat amb els documentals de Sense ficció, i els dimecres s’emetrà el nou Quanta guerra! Pel que fa als dijous, continuarà un pilar com Polònia i també Persona infiltrada, i a més s’estrenaran Òpera prima i Una de les nostres.

En la proposta de TV3 per a la nova temporada es mantenen programes consolidats com APM?, 30 minuts, Zona zàping, Cuines, Quan arribin els marcians o Atrapa’m si pots, i d’altres més recents com El punt D o Cover.