La sortida de Junts per Catalunya del Govern no es limita a un canvi en els titulars de les conselleries i secretaries, i també implica la reestructuració d’algunes d’elles. Així, la Secretaria de Difusió s’unifica a la de Mitjans de Comunicació i torna a dependre del Departament de la Presidència.

La nova Secretaria de Mitjans de Comunicació i Difusió és assumida pel periodista Oriol Duran, que fins ara era secretari de Mitjans de Comunicació.

Eva Pomares, nova directora general de Difusió

Amb la unificació de les dues àrees, la nova directora general de Difusió és la periodista Eva Pomares, amb una llarga trajectòria a El Punt Avui. Com a director general de Mitjans de Comunicació continua Jordi del Río.

Antecedents

Les dues àrees ara unificades fa anys havien format part de la Secretaria de Comunicació del Departament de la Presidència, fins que el gener de 2016 van quedar separades en sengles secretaries.

El maig de 2018, la separació es va pronunciar, ja que l’aleshores Secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana va quedar adscrita al Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.

Tres anys més tard, amb la formació d’un nou Govern, Difusió va passar a dependre del Departament d’Economia i Hisenda, mentre que Vicepresidència va quedar vinculada al Departament de Polítiques Digitals i Territori, assumint també l’atenció ciutadana.

Trajectòria de Duran

Oriol Duran havia treballat de periodista en mitjans com La Fura, la SER Penedès-Garraf i Canal Blau abans de dedicar-se a la comunicació política. En aquest camp va ser cap de comunicació del grup d’Esquerra al Congrés dels Diputats i al Senat. També va ser el responsable de comunicació del grup republicà a l’Ajuntament de Barcelona.

El febrer de 2019, Duran va ser nomenat cap de l’Oficina de Comunicació del Departament d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, i un parell de mesos després va ascendir a director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica d’Acció Exterior de la mateixa Conselleria. El juny de 2021 va ser nomenat secretari de Mitjans de Comunicació, i el maig passat va assumir també la presidència d’Intracatalònia, l’empresa propietària de l’Agència Catalana de Notícies.

Eva Pomares, nova directora general de Difusió