La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha resolt la quarta convocatòria de projectes a la recerca de nous talents i formats de continguts per al 33, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

De les set propostes triades, cinc són noves: El teorema del mico (La Kaseta Ideas Factory); Els artistes (Youplanet Productions); La casa dels poetes, amb el títol definitiu d’El negre de Banyoles (Minifilms); La masia (Costa Est Audiovisuals i Comunicació), i Open Mic, amb títol definitiu de Teràpia Dempeus (Magrana). I les altres dues són segones temporades: Cover (Mamba Media), i El punt D (Uniunfandos).

Aquests set projectes han estat seleccionats entre els 20 finalistes, 15 dels quals van participar en la sessió de pitching celebrada el 12 de novembre (els altres cinc no ho van fer perquè eren segones temporades i s’han valorat en funció dels resultats i projecció). En aquesta quarta crida es van presentar un total de 66 propostes.

La convocatòria buscava propostes innovadores, projectes singulars que, tant per contingut com per format, són poc freqüents en el panorama audiovisual actual. En aquest sentit, s’ha valorat especialment l’originalitat, així com la incorporació de nous recursos i llenguatges audiovisuals, amb una especial atenció a la proposta de distribució multipantalla, preferentment si incorpora formats propis per a cada plataforma de difusió.

La primera crida va superar les expectatives de la CCMA amb 300 projectes rebuts, dels quals se’n van escollir cinc. En la segona convocatòria es van rebre 150 propostes, de les quals també se’n van triar cinc. I en l’anterior es van seleccionar set propostes entre les 113 rebudes.