El comitè d’empresa de betevé ha convocat una vaga per aquest divendres 4 de març per protestar contra els acomiadaments de professionals (12 al febrer i 9 al juliol) i per reclamar el manteniment de les condicions laborals de la plantilla.

Els serveis mínims pactats amb l’empresa inclouen l’emissió de dos informatius de 15 minuts (a les 14 i les 19.30 h); redacció web per cobrir les informacions del dia, i perfils d’informatius de xarxes socials gestionats amb un 50% del servei. En cas d’esdeveniments rellevants des del punt de vista periodístic, hi poden haver canvis en la programació informativa de forma consensuada.

Així doncs, a la televisió no hi haurà programació durant tota la jornada (excepte els informatius esmentats), la ràdio només emetrà blocs musicals, i en cap dels mitjans oferirà publicitat comercial. A més, els perfils corporatius a les xarxes restaran silenciats.

El passat setembre, el personal de betevé ja va realitzar quatre dies de vaga parcial coincidint amb les Festes de la Mercè de Barcelona, per protestar contra el pla de xoc impulsat per la direcció del mitjà i que d’entrada va implicar l’acomiadament de nou persones.

El 90% de la plantilla vol la destitució de Sergi Vicente

La setmana passada, els treballadors van votar en una consulta sobre la destitució del director de betevé, Sergi Vicente. 162 ho van fer a favor (el 90% dels votants), 4 en contra (2%) i 14 en blanc (8%). La participació va ser del 74% de la plantilla.

Clam contra els acomiadaments i el tancament de programes a betevé
El comitè d’empresa de betevé acusa la direcció de “venjança” i en reclama la destitució
betevé acomiada 12 treballadors
La plantilla de betevé rebutja l’amenaça de més acomiadaments
El comitè d’empresa de betevé atribueix la crisi a la direcció i en reclama la destitució
betevé activa un pla de xoc per evitar la fallida que arrenca amb 9 acomiadaments